Pian sitä saa: univalmennusta

Takana on mieletön vuosi Valvomo-kirjan siivittämänä. En olisi ikinä uskonut, millaisen keskustelun ja palautevyöryn kirja sai aikaan. Olen kuluneen vuoden aikana luennoinut, kirjoittanut ja keskustellut unesta varmasti joka ikinen päivä, ja todella monenlaisilla areenoilla ja monenkirjavissa seurueissa.

Aihe on ollut todella kuuma: niin moni on kokenut unettomuuden piinan, ja niin moni haluaisi nukkua paremmin. Myös Facebook-ryhmä Nuku paremmin kasvaa joka päivä: nyt jäseniä on jo lähes 2000. Sekin kertoo  ongelman laajuudesta.

Jo kirjaa kirjoittaessani mietin, miten ihmeessä unettomille saisi apua. Olin itse kokenut, miten vaikeaa oli löytää asiantuntijaa, jolta saisi muutakin kuin unilääkereseptin. Päätin jo silloin, vuosi sitten, että yritän tehdä asialle jotain.

Lopulta löysin yhteistyökumppaneiksi professori, neurologi Markku Partisen Helsingin Uniklinikalta ja eläkeyhtiö Eteran. Uni on tärkeä osa hyvinvointia, ja Eterassa halutaan edistää suomalaisten parempaa nukkumista – ja sen myötä parempaa työkykyä ja -hyvinvointia. Jo Valvomo-kirjassa ja lukuisissa lehtijutuissa haastattelemani Markun lisäksi asiantuntijatiimiin tuli Uniklinikan kokenut unihoitaja Anne Huutoniemi. Aloimme yhdessä kehittää digitaalista palvelua, joka levittäisi hyvän unen oppeja laajalle.

Ja nyt, alkuvuodesta 2017, tuo palvelu on valmistumaisillaan. Eteran asiakkaat saavat sen käyttöönsä ensimmäisinä. Pientä esimakua löydät täältä Eteran sivulta.

Pian kuka tahansa voi – eteralaisten lisäksi – ostaa mobiilisovelluksen puhelimeensa. Koodarimme puuhaavat hiki hatussa, että saisimme palvelun pian maailmalle.

Vielä hetki pitää siis malttaa. Lupaan kertoa heti, kun sovellus on ladattavissa. Muista tilata uutiskirje (artikkelit) sivun oikeassa laidassa olevasta ruudusta, niin pysyt ajan tasalla. Olen niin innoissani, että tuskin pystyn itse nukkumaan… No, yritetään kuitenkin!

2 vastausta artikkeliin “Pian sitä saa: univalmennusta”

  1. Hei Heikki!
    Unitaito on pilottiryhmän käytössä, ja sitä voi jo rajatusti ostaa. Käy katsomassa osoitteessa http://www.unitaito.fi, sieltä saat lisätietoa!
    Ystävällisin terveisin Leeni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *